Lange dagen, volop zon, hoge temperaturen. Heerlijk als je vakantie hebt en dan genieten we er allemaal van. Maar helaas bestaat het leven niet uit vakantie alleen. Soms moet er ook gewerkt worden. En dan is het tijd om na te gaan of het werkklimaat prettig kan worden gehouden. Is de airco gecontroleerd? Moet er een nieuwe installatie komen?

Hoofd koel houden

Laten we wel zijn: het werkt een stuk prettiger in een omgeving waar het twintig graden is, dan in een ruimte waar de temperatuur in de zomer behoorlijk op kan lopen. Een prettig werkklimaat is een voorwaarde voor een hogere productie en fitte werknemers. Logisch: zweten en puffen bij dertig graden is niet echt bevorderlijk voor een fijne werkdag. Het is zaak om het hoofd letterlijk en figuurlijk koel te houden.

Juist nu controleren!

Voordat de zomer echt losbarst – en geloof ons, dat gaat vroeg of laat gebeuren – is het juist nu een goed moment om de bestaande airco-installatie te controleren. Regulier onderhoud is voor elke machine belangrijk en dat geldt voor airco-installaties net zo. Op die manier worden dure reparaties voorkomen en blijft de installatie in goede conditie, zodat ook energiekosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Elke situatie vraagt om maatwerk

Heeft u nog geen airco of is die aan vervanging? Dit is ook het moment om te overwegen een (nieuwe) installatie aan te schaffen. Daarbij is het wel belangrijk om te bepalen welke installatie het beste bij de situatie past. Elke ruimte vraagt weer om een andere oplossing. Een airco-installatie die optimaal is afgestemd op het gebruik en de werkomgeving, creëert de beste werkomgeving voor mens, materiaal en machine. Dat vraagt om maatwerk door specialisten die het hoofd koel houden.