Coolair Nederland heeft van Lasent de opdracht gekregen voor het monteren van de watergekoelde APC In-Row units voor de computerruimte in het La mirage gebouw te Utrecht. Dit alles op de 16e verdieping, waarbij de Lennox buitendelen op het dak van de 21e verdieping zijn geplaatst.

Koelprincipe:

In het naseizoen verzorgt de Neostar de vrije koeling of voorkoeling (afhankelijk van de buitenluchttemperatuur). Bij voorkoeling door de Neostar wordt er nagekoeld door de Ecolean’s. In de zomer verzorgen de Ecoleans de koeling voor het datacenter.

Coolair Nederland heeft het systeem zo ontworpen dat de vrijekoeler in samenwerking met een warmtewisselaar een op zich staand systeem is welke het retourwater terugkoelt. Hierdoor krijgen de chillers al koud water aangeleverd en hoeven dus bij lage buitentemperatuur niet te koelen. “Het voordeel van het aparte circuit is dat bij eventuele storingen de systemen elkaar niet beïnvloeden. Tevens telt de vrijekoeler in het systeem niet meer mee als weerstand in je koelcircuit. Met als voordeel dat we geen gebruik hoeven te maken van extra grote pompen”, verteld Frank Dekker, koeltechnisch specialist van Coolair Nederland.